Leadership și managementul resurselor umane

 

Fiecare om își dorește sa fie un lider. De cele mai multe ori reușim, prin intuiție, să facem ceea ce trebuie pentru a ne pune în practică o viziune, exercitând influență asupra celor din jur. În acest moment, vorbim deja despre leadership ca influență asupra grupului. Principalul instrument al leadershipului este comunicarea. Cursul pe care îl propunem vă ajută să vă identificați poziția în grupul profesional dar și să înțelegeți care este cheia unei comunicări reușite.

Cercetările asupra stilurilor de leadership, cunoașterea structurii și dinamicii grupurilor de lucru, a tipurilor de motivații care ne mobilizează resursele intelectuale si ne fac să atingem performanțe peste propriile așteptări, toate acestea le veți afla și exersa prin activități practice, studii de caz și exerciții de autocunoaștere și dezvoltare a propriilor capacități de lider. Prin competențele de leadership dobândite vei fi curajos și stăpân pe tine însuți ca un Leu!

Înainte de a fi un lider, succesul înseamnă să te dezvolți. Când vei deveni un lider, succesul înseamnă să-i ajuți pe ceilalți să se dezvolte. Jack Welch

Sursa foto: https://flic.kr/p/8n63XE; autor: Elstad Ranch, flickr.com / CC

 

Dr. Viorica PĂUȘ (viorica.paus@fjsc.ro) este profesor la Departamentul de Antropologie culturală și Comunicare al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, și directorul programului de master Comunicare și resurse umane.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s