Cursul „Etica în comunicarea corporativă”

Statutul de comunicator poate fi perceput fie ca o simplă meserie, fie ca profesiune în sensul deplin al cuvântului. Comportamentul comunicaţional etic este cel care face diferenţa.

Cursul „Etica în comunicarea corporativă”, din cadrul programului de master „Comunicare și resurse umane”, este menit să adauge competenţelor „tehnice” ale specialistului deprinderi relevante pentru un astfel de comportament. El se manifestă în modul de abordare a problemelor etice implicate în orice situaţie de comunicare. În comunicarea corporativă, una dintre aceste probleme este generată de existenţa loialităţilor opuse ale angajatului:

Ce este etic: să dezvăluie stări de lucruri ale organizaţiei sale cu impact negativ asupra comunităţii sau, dimpotrivă, loialitatea angajatului faţă de organizaţie îl obligă moral să ascundă adevărul, participând astfel în mod indirect la producerea unui rău social?

Alte probleme implică relaţia dintre scopuri şi mijloace. De exemplu: Este permisibilă utilizarea oricăror strategii comunicaţionale (inclusiv imorale) pentru atingerea scopurilor unei organizaţii?

Studenţii sunt provocaţi să examineze legătura dintre comunicarea etică, existenţa unei culturi organizaţionale democratice, participative şi a unui climat de încredere.

Sursa foto: https://flic.kr/p/5Z4Ngw; autor: woodleywonderworks, http://www.flickr.com / CC

 

Dr. Cecilia TOHĂNEANU (cecilia.tohaneanu@fjsc.ro) este profesor la Departamentul de Jurnalism al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s